SIXTH SENSE

Yoga pilates

Yoga pilates

Očuvajte unutarnji mir, zdravlje i vitalnost uz vježbe disanja i tehnike opuštanja koje donosi osjećaj sklada duha i tijela.

Yoga predstavlja jedan od 6 fundamentalnih sustava indijske filozofije, poznat kao darsana. Iako je mnogi percipiraju kao još jedan trend modernog doba, njena praksa i pisana povijest, u kojoj je objašnjeno jedinstvo tvari i energije, te djelovanje elementarnih sila, seže do davne 3000. g. prije Krista.

Program yoge, koji se danas sve više prakticira i kod nas, prilagođen je urbanom i stresnom načinu života preuzevši mnoge elemente te drevne discipline. I dana je ostao usredotočen na razvoj duše i tijela u cilju postizanja ravnoteže. Opći ugođaj tijekom vježbanja je izrazito umirujući, a intenzitet umjeren.

Živjeti u skladu sa samim sobom i sa svojom okolinom, želja je svakog čovjeka. U današnje smo vrijeme u mnogim područjima života suočeni sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranog tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja. Upravo u današnje vrijeme veliku vrijednost imaju metode i tehnike za poboljšanje zdravlja te postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada.

Cilj je pilatesa povezanoga s temeljnim tehnikama yoge unaprijediti fleksibilnost i ravnotežu, naučiti pravilno disati te otkloniti probleme s kralješnicom. Ove opuštajuće tehnike predstavljaju potpuni trening za um i tijelo kojim se povećava koncentracija i smanjuje stres.

Tijelo, duša i um su nerazdvojni i najbolje djeluju kroz prakticiranje ovih 5 principa:

  • pravilna relaksacija
  • disanje
  • pravilna tjelovježba
  • odgovarajuća prehrana
  • pozitivno razmišljanje i meditacija