SIXTH SENSE

Pilates za muškarce

Pilates za muškarce

Pilates metodu vježbanja kreirao je Joseph Pilates kako bi svladao svoja fizička ograničenja. On je bolovao od astme i rahitisa, te je zbog toga osmislio sustav vježbi kojim je ojačao svoje osjetljivo i boležljivo tijelo. Nazvao ih je „umijeće kontrologije“ ili kontrola mišića, kako bi istaknuo svoj jedinstven pristup-korištenje uma da ovlada mišićima.

Većina tehnika vježbanja usmjerava se na površinske mišiće u tijelu te ih izgrađuju radi ljepšeg izgleda, međutim, krupni i kruti mišići nisu nužno idealni – sama masa ograničava sposobnost mišića da se slobodno kreće. Vretenasti i gipki mišići dokazuju njegovu učinkovitost koju možete povećavati kombinirajući sklad pokreta sa snagom. Iskoristite prigodu i aktivirajte svoje tijelo!

Ovaj program polazi od posebnosti muške anatomije. Muško je tijelo, za razliku od ženskog, mišićavije i jače kondicijski potkovano. Međutim, upravo je ta mišićna masa razlog kraćim tetivama te smanjenoj fleksibilnosti, osobito u području stražnje strane natkoljenice, prsno-ramenoga pojasa i slabinskoga dijela leđa.

Zbog toga je pilates za muškarce usredotočen na jačanje dubinskih mišića stabilizatora, korekciju držanja tijela i na vježbe istezanja gornjih ekstremiteta, prsa i ramena, koristeći u većini pilates elemenata bućice malih težina.