O nama

Dobrodošli u Sixth Sense Pilates

Što je uključeno

U Sixth Sense Pilates studiju možete ugodno vježbati uz:

najsuvremenije pilates sprave (reformer, chair i big barrel)
mogućnost izrade programa prema osobnoj želji i mogućnostima
individualan pristup svakom članu

Sixth Sense Pilates

Sixth Sense Pilates otvoren je u siječnju 2007. pod stručnim vodstvom kineziologa i vrhunskih plesača koji, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu s plesnih podija, unaprjeđuju pilates standarde svježim stilom i pristupom, prenoseći svojim članovima uz tehnike vježbi i spoznaju o važnosti svijesti o vlastitom tijelu.

Bitno je izgraditi samopouzdanje, objediniti energiju, osvijestiti prirodu svojeg djelovanja i njegove posljedice, odnosno usvojiti određena moralna načela vladanja i imati jasnu viziju svojeg daljnjeg duhovnog razvoja. To također znači otpuštanje mnogih nepotrebnih napetosti i strepnji i početak jednog slobodnijeg, skladnijeg, smislenijeg i sretnijeg života. Takvo postignuće nije dalek i nedostižan cilj u našem studiju.

Na našoj adresi Vukovarska 43a u središtu Zagreba očekuje Vas suvremeno opremljen studio na dvije etaže. Ovdje se u ugodnom i prijateljskom okružju slobodno možete prepustiti užitku vježbanja.

IBAN HR7924020061101054821

Ono što Sixth Sense Pilates razlikuje od ostalih studija uporaba je inovativne podloge od kamenčića kao jedinstvenoga rekvizita koji omogućuje izvođenje vježbi uz istodobnu prirodnu akupresuru – masažu stopala s pozitivnim učinkom na cijeli organizam.

  • vježbe i tijelesni sistemi utječu na propriocepcijsku svijest
  • pokret u svrhu pokreta u raznolikim pokretnim obrascima i dometima pokreta s promjenom tenzije/težine (ples, tai chi, yoga)
  • tradicionalne vježbe jačanja srca, snage i fleksibilnosti
  • vježbe za ravnotežu otvorenih i zatvorenih očiju
  • kružni pokreti (ne samo linearni i postranični)

Vizualna pronicljivost – koristi se vidom za prilagodbu pokreta pri uspostavljanju ravnoteže. Umjesto usredotočavanja prema dolje, gleda se ispred sebe kako bi glava i vrat bili u produžetku kralješnice.
Auditivni sistem – unutrašnje uho registrira pokrete glave i tijela poput libele. Da bi funkcionirao ispravno glava i vrat moraju biti smješteni iznad uravnotežene kralješnice.
Ritam – otkucaji srca, disanje i hodanje su prirodno ritmični. Potičite ritmične osjete u sportskim aktivnostima ili pri izvođenju vježbi.
Držanje – pokreti bi trebali počinjati iz “atletskog položaja” (skočni zglobovi, koljena i kukovi lagano savijeni) i uspravnog držanja. Držanje označava i “temeljni oslonac”, a važna je i udaljenost između stopala.
Prijenos težine – tijela su osobito osjetljiva na promjene težine koje se događaju pri pomacima u držanju tj. promjeni položaja. Prijenos težine osjećati ćete od stopala prema gore.
Kontinuirano gibanje – izvodeći vježbe razvija se osjećaj za kontinuirane i dinamične pokrete (nasuprot statičnim položajima.)

U našem centru raspolažemo i ostalom najsuvremenijom opremom i rekvizitima uz koje klasični pilates dobiva potpuno novu dimenziju. Također, nudimo i pojedinačne pilates programe na spravama, između kojih posebice ističemo reformer koji pridonosi boljoj tehničkoj izvedbi i optimalnoj

Naš tim

 Ivana Topolovac

Ivana Topolovac

Joga, Pilates

Magistar Kineziološkog fakulteta. Nakon završene Škole za moderan balet Ane Maletić, 1999. postaje članicom Ansambla apsolutnog pokreta, gdje stječe bogato znanje brojnih plesačkih tehnika. Titulu prvakinje Hrvatske u fitnessu osvaja 2002., dok na međunarodnom natjecanju u Austriji ostvaruje izvrstan rezultat četvrtim mjestom.

Tijekom bogate plesačke karijere surađuje s poznatim koreografima te potvrđuje svoj status vrhunskoga talenta u nizu projekata gdje igra sola i duete.

Surađuje s Gradskim kazalištem Komedija, gdje pleše u rock musiclu Hair, te s kazalištem Kerempuh u predstavi Magic Act Show.

Krenite s nama

Probni sat besplatan

Nazovite nas

+385 91 5172 291

Godine iskustva

Lokacije

Trenera

Zadovoljnih klijenata